torsdag 14 juni 2007

Sötisen!

I skrivandets stund ligger Agnes i sitt babygym och jollrar. Idag verkar hon ha upptäckt sin egen röst & att hon dessutom kan påverka ljudstyrkan. Det kommer enorma glädjetjut från denna lilla, lilla tjej. Ju mer uppmärksamhet hon får utav mig desto högre & starkare blir tonerna ifrån henne. Hon växer & utvecklas så enormt mycket hela tiden vilket är otroligt roligt & fascinerande, samtidigt som jag får lite ångest över att det går så fort. Alla mina vänner som blivit mammor innan mig, har ju en viss erfarenhet & de säger jämt "passa på & njut för det går så fort"- jag försöker njuta, men ibland får jag påminna mig själv att verkligen "njuta". Alla måsten kan faktiskt vänta (för de finns kvar senare också), hon är bara liten en gång.
Denna bild tog jag med bara för att visa Er att ibland brister även en 4 månaders bebis tålamod. Hon är för det mesta glad & pigg, men ibland blir hon lite arg & ledsen. Men faktum kvarstår att hon är väldigt söt så här också(tycker i alla fall mamma & pappa).

Kvällsbadet

Då jag läser böcker & tidningar om barn (som det för övrigt finns en uppsjö av) så kan jag ganska snabbt förstå att rutiner bl.a. är ett nyckelord för att bidra till att mitt lilla barn ska må bra & känna sig trygg. Nu har vi infört en rutin innan läggdags & det är kvällsbadet. Den här bilden visar tydligt vad Agnes tycker om att bada. Nu har hon dessutom börjat plaska ordentligt så det är vatten över hela golvet då hon är färdig-men det gör inget!!! Hon somnar sedan så gott!